dimarts, 24 de febrer del 2015

Fotem-li mà

Avui entrem a la cuina, en aquesta nova secció. Tinc ganes de fer alguna coseta dolça.

Ja ho tinc! Coca de vidre!!

Per començar necessitarem massa de pizza [NO LA COMPREU!!!] És molt fàcil de fer, molt més bo i molt més sà (Si més no, saps el que hi fiques).


Ingredients que necessitem per la massa de pizza i per tant, la coca de vidre :

- Farina de força - 400gr
- Oli d'oliva - 50gr
- Llevadura "Royal" - 10gr.
- Aigua - 200gr.
- Sal
- Sucre
- Anís del mono


Preparació :


En un bol barregem (millor amb les mans) la farina + el llevat  + la sal (al gust).
Després hi afegim els líquids : Aigua + Oli
Barregem bé amb les mans fins a obtenir una massa homogènia (al principi sens enganxarà la massa als dits, però a mesura que els ingredients es vagin integrant s'aniràn unint en la massa).
Tapem el bol amb film transparent i el deixem reposar a la nevera uns 30 minutets.

Passada aquesta estona, dividim la massa en boletes i amb un corró la amassem fins a deixar-la ben primeta (Com més primeta sigui la massa més cruixent serà la coca) i li anem donant una forma allargadeta, de manera que ens càpiga al forn, però que sigui estreteta.

_____

Posem la massa sobre paper vegetal i la reguem amb oli, força sucre i anís. Lo ideal és ruixar-la amb un vaporitzador, (que es pot comprar a qualsevol botiga de -"20 duros"-). Jo el que faig és agafar el ruixador i col·locar-lo directament dins l'ampolla d'anís.

La col·loquem en el forn, preescalfat a 220º amb escalfor a dalt i a baix i l'hi tenim uns 15 minutets.

La treiem del forn, la tornem a vaporitzar amb anís i la tenim 2 minutets més al forn.

És brutal i boníssima




Frase del dia :
Plaers petits, plaers grans i una vida per gaudir-los
(Mitxell)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada